woensdag 4 maart 2009

Verslag deze week

Deze week hebben we ons vooral bezig gehouden met een aantal kleinere (maar niet minder belangrijke) zaken.
  • Om te beginnen hebben we al onze referenties herrenderd in hdr formaat. Dankzij het gebruik van de cluster heeft dit in plaats van een aantal weken slechts een tweetal dagen geduurd.
  • Dankzij deze referentie hebben we een aantal fouten in ons algoritme gevonden. Deze fouten bevonden zich vooral in fel belichte stukken, waar de fouten werden verdoezeld doordat er voordien werd geclampt (bijvoorbeeld bij lichtbronnen).
  • Buiten deze fouten hebben we nog een aantal kleine bugs gevonden in onze path sampler die ervoor zorgden dat de afbeelding een aantal promilles te helder was.
  • Verder zijn we ook bezig met het aanmaken en perfectioneren van een bidirectionele path sampler, die er voor zou moeten zorgen dat lastige paden (zoals caustics paden) vaker worden gesampled. Een van de problemen die we hadden was dat er een factor moest worden berekend wanneer bepaalde deelpaden met de camera werden verbonden. We hebben nu pas gevonden hoe deze factor exact berekend kan worden, wat belangrijk was voor een correcte implementatie van een bidirectionele path sampler. Er is echter nog werk aan de winkel om de sampler af en juist te krijgen.
  • Een ander interessant punt is dat we onze nieuwe mutatie (die in een van de vorige blogposts werd gedemonstreerd) hebben uitgebreid om toegepast te kunnen worden op meerdere soorten paden. Dit werk is nog niet volledig klaar (er zit nog ergens een foutje in), maar het grote werk is al klaar.

Geen opmerkingen: