woensdag 25 februari 2009

VIC cluster

Omdat het renderen van afbeeldingen tot convergentie zelfs in heel eenvoudige gevallen veel tijd (dagen) vergt, hebben we besloten om ook te renderen op de VIC rekencluster van de kuleuven. Hiervoor was echter een port naar linux nodig. Hier zijn we de een groot deel van de week aan bezig geweest.

Een extra probleem was dat we al onze afbeeldingen niet in een HDR formaat hebben bijgehouden. We hebben de rgb waarden gewoon geclampt tussen [0, 1], en het resultaat naar png files weggeschreven. Hierdoor gaat er echter heel wat informatie verloren. Dus was het nodig om alles te herrenderen en op te slaan in een HDR formaat.

Hiervoor hebben we een eigen (eenvoudig) formaat aangemaakt (omdat EXR zowel op windows als op de rekencluster (linux) te compileren te tijdrovend was). Ons eigen formaat kan later echter eventueel worden omgezet naar het EXR formaat.

Verder was het ook nodig om een tonemapper te implementeren, in plaats van te clampen tussen [0, 1]. We hebben daarvoor de methode van Reinhard geïmplementeerd. De code werkt nog niet 100%, maar dit is in dit stadium nog niet belangrijk.

Op deze moment zijn we bezig om op de cluster alles te herrenderen.

Geen opmerkingen: