maandag 9 februari 2009

Comeback Blogpost

Tijdens de blok en de examens hebben we ons vooral bezig gehouden met de examens zelf, en hebben we dus niet verder gewerkt aan de thesis. toch zijn er een aantal interessante aanpassingen gedaan.

Het belangrijkste is dat we hebben gevonden wat er fout was aan het berekenen van de acceptance probability van de caustic perturbation. Het probleem was dat de hoek waarmee geperturbeerd werd, bepaald was adhv het pad zelf. Hierdoor varieert deze hoek bij verschillende paden, en was deze hoek ook verschillend tussen het originele en gemuteerde pad. Hiermee werd geen rekening gehouden bij het berekenen van de acceptance probability, waardoor er fouten ontstonden. Onze voorlopige oplossing is om de perturbatie hoek constant te nemen voor alle paden. Dit bleek een juiste oplossing te zijn. Een andere mogelijkheid is om de variabele hoeken in rekening te brengen bij het berekenen van de acceptance probability, maar dat is waarschijnlijk niet nodig.

Een groot voordeel van het vinden van deze fout is om te beginnen dat deze mutatie nu juist geïmplementeerd is, maar vooral dat we nu ook beter begrijpen hoe deze acceptance probabilities in het algemeen kunnen berekend worden. Daarom hebben we een nieuwe mutatie geïmplementeerd : de multi-chain perturbation (zie volgende blogpost). Ook zijn we nu van plan om een nieuwe mutatie te ontwerpen die specifiek het probleem van de ruis in de hoekjes zou moeten oplossen. Daarover meer later.

Geen opmerkingen: