maandag 9 februari 2009

Multi-chain Perturbation

In deze paper hebben we het idee voor de multi-chain perturbation gevonden. Deze mutatie is een variatie op lens perturbations, maar is in staat om zowel caustics als reflectie paden te muteren. Bovendien is het ook mogelijk om paden, die voorheen niet met lens of caustic perturbations gemuteerd konden worden, te muteren. Met andere woorden : deze mutatie is compleet in de zin dat ze de enige nodige mutatie is om het beeld met ERPT te renderen.

Afbeelding gerenderd met ERPT, en enkel multi-chain perturbations

Er zijn echter wel enkele nadelen aan deze mutatie. Een probleem is dat de caustics niet optimaal verspreid kunnen worden. Dit komt omdat er nog altijd vanuit het oog wordt 'getraced'. Hierdoor kan de mutatie nog altijd relatief gemakkelijk de lichtbron missen. Dit zorgt in bepaalde gevallen voor een blokkerig effect (voor vierkante lichtbronnen). Verder vergen ze iets meer rekentijd dan lens en caustic perturbations. Toch zijn ze veel efficienter dan random number mutations.

Reflectie caustics bij multi-chain perturbations. Klein aantal initiele samples.

Reflectie caustics bij multi-chain perturbations. Meer initiele samples. Het blocking effect vervaagt naar mate er meer initiele samples worden genomen.

Reflectie caustics gerenderd door een path tracer (referentie)

De beste strategie lijkt ons om een mengeling van lens, caustics en multichain perturbations te gebruiken. Elk van deze verschillende mutaties heeft bepaalde voordelen, en door deze te combineren krijgen we het meest efficiente en robuuste algoritme.

Geen opmerkingen: