woensdag 12 november 2008

Eerste resultaten ERPT

De volgende mijlpaal bij het implementeren van PMC-ER is het maken van een werkende ERPT implementatie. Door dit te doen kunnen we onze mutatie code vroeger debuggen. Deze week hebben we ons daarmee bezig gehouden. Dit zijn de eerste resultaten :

Rendertijd : ongeveer 3 minuten

Op de platte oppervlakken is het te zien dat er over het algemeen minder ruis is, maar dat er wel vlekken en clusters voor in de plaats zijn gekomen. Deze ruis is het sterkst aanwezig in hoeken en grensvlakken.
Rendertijd : ongeveer 35 minuten

In deze afbeelding is nog steeds ruis in de hoeken te zien, maar de oppervlakken zijn wel mooi 'glad'. Verder is de rendering op bepaalde plaatsen nog iets te donker, wat er op wijst dat er nog enkele foutjes in de code zitten. Deze week gaan we ons vooral bezighouden met het debuggen van de mutatiecode.
Rendertijd : ongeveer 45 minuten

In deze rendering zien we dat de caustics aanwezig zijn (al zien ze er niet uit zoals ze moeten). Ook de reflectie en de refractie zijn min of meer geslaagd en bevatten relatief weinig ruis. Toch zijn er nog een aantal fouten te zien : Vlekken op de muren, slecht gevormde caustics, te heldere reflecties, en op sommige plekken is de afbeelding weer te donker.

Zoals reeds vermeld gaan we deze week proberen om de oorzaken van deze fouten te vinden (en op te lossen). Verder gaan we ook nog wat experimenteren met de parameters van het algoritme om te zien wat de beste resultaten geeft.

Geen opmerkingen: